Hakkımızda - AsitaneVakfı

Kurumsal
 Biz Kimiz?

Tarihçe
 ASİTANE Kültür Sanat Eğitim  ve Dayanışma Derneği 2005 yılında dernek olarak kurulmuş olup yediden yetmişe,  genç, yaşlı, öğrenci, çalışan, kadın, erkek tüm insanlarımıza yönelik  danışmanlık ve eğitim hizmetleri veren bir  kurumdur. 2015 yılında vakfa dönüşen Asitane Derneği, maddi ve manevi gelişime  katkı sağlamayı amaçlayan, ruhen ve bedenen sağlıklı, özgüvenli, kendisiyle,  çevresiyle toplumuyla ve değerleriyle barışık, nitelikli, donanımlı ve  kaliteli insanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Derneğimiz bünyesinde yer alan  salonlar, atölyeler ve dersliklerde, eğitimden sanata, kültürden spora çok sayıda  kurs, etüt ve etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Kış dönemi müzik ve sanat  okulumuzda kanun, gitar, piyano, ebru, tezhib ve hat derslerimiz yazın da yine  öğrencilerin kültürel gelişimlerinin yanında, sosyal ilişkilerinde olgun,  el-beden becerilerinde ahenkli ve hâkim olmalarını sağlayacak yaz okulu  derslerimiz devam etmektedir.  Ayrıca pek  çok alanda psikolojik ve rehberlik danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.  Kısacası Asitane her yaş grubunun ihtiyacını karşılayacak eğitim programları ve  atölyelere sahip bir vakıf olarak yoluna devam etmektedir.

Amacımız
  Vakfın amacı; erdemli,  kültürlü bir toplumun oluşması için geçmiş medeniyetlerin kültür mirasını  geleceğe taşımak sanatsal, kültürel ve ahlaki değerlerimizin yeniden inkişafına  katkıda bulunmak, engelliler, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar olmak üzere  toplumun tüm kesimlerinin hayat standardını yükseltmek, ekonomik ve sosyal  hayata entegre etmek, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek  amacıyla kurulmuştur.