Eğitimler - AsitaneVakfı

Dersler/Atölyeler

Kur'an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi
 Öğrencilerimize  temel, insani ve dini değer ve erdemlerin kazandırılması, dini değerlere karşı  duyarlılık oluşturulması ve onların davranışa dönüştürülmesi için verilen  eğitimdir.
Ayrıca  ilkokul 1. sınıftan itibaren tüm öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'i en doğru  şekilde okumalarını sağlayacak eğitim (tecvit ve kıraat dersleri)  verilmektedir.
Kur'an-ı  Kerim Eğitimi
  •  Okuma
  • Anlama
İslami İlimler Eğitimi
  • Siyer
  • Hadis
  • Tefsir
  • Akaid
  • Ahlak

-müzik
Batı ve Türk müziği  enstrümanlarının eğitimi, tanıtımı ile icra dersleri verilmektedir. Ud, kanun,  bağlama, keman, piyano, gitar, ney, yan flüt dersleri verilmektedir. Enstrüman  derslerine gelen öğrencilerin kişisel gelişimlerine de katkı sağlamak adına  yapılan birlikte icra etme çalışmalarıdır. Bu çalışmalar neticesinde de Asitane  Müzik Topluluğu kurulmuştur. 2014 yılının Haziran ayında Asitane Müzik  Topluluğu olarak 11. konserimizi Cemal Reşit Rey Konser Salonunda  gerçekleştirdik.

-geleneksel sanatlar
   Geleneksel Türk İslam  Sanatlarımızı yaşatmak, geliştirmek ve yeni nesillere aktarmak amacıyla  kurumumuzda yıllardır süren hat, ebru tezhib ve minyatür derslerimiz büyük bir  titizlikle halen devam etmektedir. Her sene öğrencilerimizin eserlerinden  oluşan sergilerin yanı sıra hocalarımızın da katkılarıyla bugüne kadar 41 Kere  Maşallah Sergisi başta olmak üzere 12 sergi gerçekleştirdik.

Seminerler
   Her yaş grubundan  öğrencilerimizin gelişimlerine destek olmak için yapılan etkinliklerdir. Gençlerle  Başbaşa Sohbetler, Ailelerle Başbaşa Seminerler, Eğitimde Aspirin Öğütler,  Çocuğun Eğitiminde Ailenin Önemi, İslam Düşünce Tarihi Seminerleri bunların  örneklerinden olmakta olup ve sosyal bilimler alanında birçok seminer verilmeye  devam edilmektedir.

Konserler
   Kurumumuz öğretmen ve  öğrencilerinden oluşan Ceylan KARAROĞLU yönetiminde 11 kişilik orkestramız Türk  Müziği ve Batı Müziğinin harmanlandığı geniş bir repertuara sahip olup birçok  konserler gerçekleştirmiştir. Birlikte çalma çalışmaları katılımcıların müziğin  etkisiyle olumsuz davranışlardan arınıp, daha sakin ve olumlu bir ortama  yönelmelerini sağlar. Onlara hoşgörü, disiplin, duyarlılık kazandırır. Ayrıca  gözlem yeteneğini  güçlendirerek  yaratıcılığın ortaya çıkmasına yardımcı olur. Orkestra çalışmaları özellikle  beraberlik ve bir gruba ait olma duygusu verir ve grup içinde güven  duygusunu  geliştirerek kendine güvenmeyi  öğretir. Buna ek olarak birlikte iş yapabilme becerisini, paylaşımı ve grup  çalışması alışkanlığını kazandırır. Müziğin yöneltici, birleştirici,  dinlendirici ve yaşama gücünü aşılayan yönleriyle karşılaşan katılımcılar  kendilerini farklı yollardan ifade etme fırsatı yakalarlar. Bu da iç mutluluğu  ve kendisiyle barışık olmayı sağlayan en önemli etkenlerden biridir.

Geziler
   Derneğimizin kuruluşundan  bu yana dernek üyelerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri arasındaki ünsiyeti  arttırmak amacıyla yaptığımız etkinliklerdir. Suriye Gezisi (2006), Makedonya  Gezisi (2007), Abant Gezisi (2009), Emirgan Gezisi (2010), Abant Gezisi (2011) gerçekleştirdiğimiz  gezilerimizdendir. Ayrıca güzel İstanbul'umuzu tanıtıcı velilerimizle birlikte  öğrencilerimize sosyo-kültürel geziler düzenlemekteyiz.