Elma Projesi - AsitaneVakfı

Projeler

Asitane Vakfı olarak Bindeğer Etüt Merkezinin 7. ve 8. Sınıflardan 24 öğrenciyle 10 Şubat 2017 Cuma günü yalnız bir elma ağacı altında yalnızlığın tadına varmaları istendi.Bir grup öğrencilerle yalnızlığın sesini duymaları için bir elma ağacı yanında 2 dakikalığına kitapları ile başbaşa kalmalarını sağlamaya çalıştık. Elma ağacının yanında (yapay da olsa elma ağacıydı) tek başlarına 2 dakika kitap okudular. Hayatın hengâmesi içinde her gün kalabalıklarda kaybolan geleceğimizin bekçileri çocuklarımız için kısa bir an da olsa kendileri ile baş başa kalma imkânı bulduklarında yalnızlığın tadını çıkarsınlar diye kitap okuma fırsatı sunuldu.
Katılımcılar memnun kaldı. Teknolojinin hayli ilerlediği bir dönemde kitap okumanın da insana güzel şeyler hissettirebileceğinin farkına vardılar. Değerlendirme bölümünde okuma ve yazmanın önemi üzerinde konuşan öğrencilerin bir kısmının yazma çalışmaları olduğu görüldü. Bu bize ileride okur-yazar okulu çalışmaları için ışık tutacaktır. Gençleri yönlendirme konusunda okulların, anne-babaların ve bizlerin çokça gayret etmeleri gerekecek.
Günümüzde teknoloji kirliliği, bilgi kirliliği, ses kirliliği vs. içerisinde temiz kalmasını istediğimiz çocuklarımızın kitapla hemhal olmaları hedeflendi.Uygulamanın sonunda gerçek elmalarına da kavuşan Öğrencilerimizin memnuniyetlerine şahit olundu.

ERDEM YAYINEVİNİ ZİYARET
  Asitane Vakfı olarak Bindeğer Etüt Merkezi öğrencileriyle 10 Şubat 2017 tarihinde yaptığımız Elma Ağacı projemizin ikinci ayağı olan bir yayınevini ziyareti gerçekleştirmek üzere Üsküdar'da bulunan Erdem Yayınevine projeye katılan 7. sınıf öğrencilerinden 8'i ile gittik.
  Yayınevinde bir kitabın yazarından alınıp basımına kadar geçirdiği serüveni anlatıldı.
  Editörlerden kitap tahsihini,kelimelerin tek tek incelendiğini,noktalama ve imla kurallarına uyarak en az 5 kez okunduğunu öğrendik.
  Grafiker konuya göre resimleme yaptıktan sonra sayfa düzeni oluşturduklarını,bu düzene göre metnin yeniden incelenmek üzere editöre gönderildiğini anlattı.
  Ziyaretimizin son durağı Koordinatör odasıydı. Kordinatör bize basım, reklam, dağıtım, bilimum irtibat işlerinden sorumlu olduğunu anlattı.
  Bir kitabın serüvenini öğrenen ve bundan büyük mutluluk duyan öğrencilerle yayınevinden ayrıldık.