Elma Projesi2 - AsitaneVakfı

Projeler
MinikYazarlar
Asitane Vakfı olarak Bindeğer Etüt Merkezinin 8.sınıf öğrencileriyle 2dakikalığına yalnızlığın tadını çıkarırken kitap okumalarını istedik.
Vakfın salonunda yalnız bir elma ağacı (maket şimdilik) yanında tek başlarına 2 dakika bir hikaye kitabı okuma imkanı sunuldu.
Projenin sonunda öğrencilerle yapılan görüşmede uygulamadan çok mutlu olduklarına şahit olduk. Birkaç
öğrencinin.şiir, hikaye denemeleri olduğunu öğrendik .
Projenin 2.ayağında 14 Mart'ta Erdem Yayınevini ziyaret ettik.Bir kitabın yazarından gelen müsveddelerinden basılmış kitap haline gelinceye kadar geçirdiği aşamaları öğrendik.
Yayınevinden çıktıktan sonra " Yazar Okulu" için ilk adımı atmaya karar verdik.
Öğrenciler yazmaya başladılar Kimbilir belki de birkaç yıl sonra kitapçıların raflarında bizim "Yazar okulumuzun minik öğrencilerinin kitaplarını göreceğiz.