Gelin Bir Olalım Sevgi ve Kardeşlik adapazarı - AsitaneVakfı

Projeler
 ‘Gelin Bir Olalım Birlikte Söyleyelim’
Sevgi ve Kardeşlik Çocuk Korosu Konseri Adapazarı

Müzik; dil, din, ırk, coğrafya, farkı gözetmeksizin insanların birbirleri ile iletişim kurabildiği tek dil. Müziğin evrenselliği, farklılıkların bir arada kardeşçe paylaşılmasına imkan veriyor. Müziğin bu gücünü arkamıza alarak “Gelin Bir Olalım-Birlikte Söyleyelim” projesi kapsamında “Asitane Sevgi ve Kardeşlik” Çocuk Korosunu oluşturduk. Amacımız toplumdaki sevgi ve kardeşliği güçlendirmenin yanı sıra her türlü şiddet ve bağımlılığa karşı birlikte yaşama kültürüne hizmet etmektir.
 29 Şubat 2016 tarihinde ilk konserimizi vakfımızın mülteci çocuklarla dayanışma amacıyla Cemal Reşit Rey Konser salonunda gerçekleştirdik. "Sevgimizi Dokuduk İlmek İlmek" başlığıyla Kahramanmaraş Çadırket UNICEF okulundaki Suriyeli ve Türk (80 çocuk) çocuklardan oluşan 1.Asitane Sevgi ve Kardeşlik Çocuk korosu konseri mültecilere ilişkin  farkındalığı ve duyarlılığı artırmak amacıyla yaptığımız projelerden birincisi oldu.
  20 Mayıs 2017 tarihinde ikinci konserimizi İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz proje çerçevesinde gerçekleştirdik. Farklı okullardan 207 öğrenciyi bir araya getirerek, (Suriyeli çocukların da yer aldığı) 2. Asitane Sevgi ve Kardeşlik çocuk korosu şiddete, bağımlılığa karşı birlikte yaşama kültürünü güçlendirmek amacıyla sahneye çıktı. Cemal Reşit Rey konser salonunda yapılan konser Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin de katılımı ve desteğiyle büyük ilgi gördü.
  Sayın Emine Erdoğan’ın tavsiyesiyle koro çalışmalarını Türkiye’nin farklı illerinde uygulamak üzere hareket geçildi.
  Bunun ilk adımını da Adapazarı Belediyesi’nin projeye sahip çıkmasıyla gerçekleştirme imkanı bulabildik.
Adapazarı Belediyesi’nin organizasyonu, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrenci  ve öğretmen desteğiyle 12 okuldan 200 öğrenci ile 3.Sevgi ve Kardeşlik  Koromuzu   Adapazarı “Asitane Sevgi ve Kardeşlik Çocuk Korosu” ismi ile oluşturduk. Bu süreçte koroyu Asitane Vakfı’nın müzik öğretmenleriyle Adapazarı İlçe Milli Eğitime bağlı müzik öğretmenleri birlikte konsere hazırladılar.
  Asitane Vakfı – Adapazarı Belediyesi işbirliği ile “ Asitane Sevgi ve Kardeşlik Korosu” 6 ay süren çalışmanın ardından 3. Konserini 12 Mayıs 2018 tarihinde Adapazarı Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirildi.