İmam Hatip Ortaokulu'nda Öğrencilere Teknoloji Bağımlılığı Anlatıldı - AsitaneVakfı

İmam Hatip Ortaokulu'nda Öğrencilere Teknoloji Bağımlılığı Anlatıldı
18 Ocak 2018 Perşembe 15:57

Afşin İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere yönelik ‘teknoloji ve bağımlılık’ konulu konferans düzenlendi. Afşin İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda Psikolog, Bağımlılık ve Aile Danışmanı Ece Kırık tarafından, öğrenciler sosyal medya ve zararları, bağımlılığı konularında bilgilendirildi. Psikolog Ece Kırık, verdiği seminerde sosyal medyayı iyi kullanmanın önemli olduğunu söyledi. Sosyal medyanın, toplumsal ilişkilere tercih edilir hale geldiğini belirten Kırık, "Sabahtan akşama kadar sosyal medyada yer alıyoruz. Ne yapıyorsak burada yapıyoruz. Böyle olunca insanlarla ilişkilerimizi bozuyoruz. Yan yana olan insanların birbirleriyle konuşmak yerine sosyal medyadan yazıştığını görüyoruz. Sosyal medyayı da kullanacağız ama bağımlı olmamalıyız. Bu atmosferde büyüyen siz çocukların bilgisayar, tablet bilgisayar, cep telefonları, playstation gibi uyarıcılarla zamanlarını geçiriyorsunuz. Medya aracı olarak karşımıza çıkan televizyon ve bilgisayar gibi nesneleri dengeli kullanımda eksiklik yaşıyoruz." dedi. Psikolog Kırık, öğrencilere internette gereğinden fazla zaman geçirerek internet bağımlısı olmamaları tavsiyesinde bulunarak bilmedikleri e-postaları açmamaları, tanımadıkları insanlardan gelen arkadaşlık teklifini kabul etmemelerini istedi. Düzenlenen bilgilendirme toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.