Kültür Sanat - AsitaneVakfı

(8 Ağustos 1925 - 19 Ekim 2003)
   8 Ağustos 1925’te Bosna-Hersek’in batısında yer alan Bosanski Samac kasabasında dünyaya gelen Aliya İzzetbegoviç, İslami geleneklere saygı duyan bir ailenin çocuğu olarak yetişti. İslamiyete olan ilgisiyle ön plana çıkan İzzetbegoviç’in gençliği II. Dünya Savaşı sırasında faşist ve çetnik ideolojiyle,ardından komunizmle mücadeleyle geçti......... devam etmek için tıklayınız
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
(1 Temmuz 1940 - 7 Haziran 1987)
Cahit Zarifoğlu, 1940 yılında Ankara´da Maraşlı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Babasının memuriyeti dolayısıyla ilk ve orta öğrenimini Siverek, Ankara, Kızılcahamam ve Kahramanmaraş´ta tamamlar......... devam etmek için tıklayınız

(December 20, 1873 - December 27, 1936)
İstiklal Marşımızın ,Çanakkale Destanın yazarı Mehmet Akif merhumu İstiklal Marşının Kabulünün 95.ve Çanakkale Zaferinin 101.yılında minnet,şükran ve rahmetleanıyoruz.
Mehmet Akif`in annesi Buhara`dan gelip Tokat`a yerleşmiş bir ailedendir.Tokat`tan İstanbul`a gelmiş,Akif`in babasıyla İstanbul`da evlenmiştir.......... devam etmek için tıklayınız
(26 Mayıs 1904 - 25 Mayıs 1983)
26 Mayıs 1904'te, Perşembe günü, İstanbul'da büyük bir konakta doğdu.
Kayıtlı bir şecereyle, Alâüddevle devrinin Şeyhülislâmı Mevlâna Bektût Hazretlerine dayanan ve Osmanoğullarından daha eski bir familya olan Dülkadiroğullarına bağlı 'Kısakürekler' soyuna mensuptur......... devam etmek için tıklayınız
(30 Mart 1432 - 3 Mayıs 1481)
Fatih Sultan Mehmed, 30 Mart 1432'de, o dönemde Osmanlı Devleti'nin başkenti olan Edirne'de, II. Murad'ın Hüma Hatun'dan olan oğlu olarak  dünyaya geldi. Babası Sultan İkinci Murad'tır. Mehmed iki yaşına kadar  Edirne'de kaldıktan sonra 1434'te sütninesi ve küçük ağabeyi Alâeddin ......... devam etmek için tıklayınız
Osman Gazi
(Söğüt - Ağustos 1326)
Kendi adıyla anılan Osmanlı İmparatorluğunun temelini atan Osman Gazi, Ertuğrul Gazinin küçük oğludur.1258 yılında Söğüt’te doğdu.Annesinin adı Hayme (veya Halime) Ana’dır.
Osman Gazi, babasının 1281 yılında vefatı üzerine, 23 yaşında iken Kayı Aşiret’inin başına geçti. “Cesaret ve mertliği, ahlaki meziyetleri dolayısıyla kavim ve kabileye baş olacak mevki ve vasıfta görülen” bu genç adam, uzuna yakın orta boylu kara yağız ve yuvarlak çehreli......... devam etmek için tıklayınız
(10 Ekim 1470 - 22 Eylül 1520)
Selim bilinen adıyla Yavuz Sultan Selim (Osmanlı Türkçesi: سلطان سليم اول Sultan Selīm-i Evvel; 10 Ekim 1470 – 21/22 Eylül 1520), Dokuzuncu Osmanlı padişahı ve 88. İslam halifesidir. Aynı zamanda ilk Türk İslam halifesi ve Hâdim'ul-Harameyn'uş-Şerifeyn (Mekke ve Medine'nin Hizmetkârı) unvanına sahiptir Babası II. Bayezid, annesi Gül-Bahar Hatun, eşi Ayşe Hafsa Sultan'dır......... devam etmek için tıklayınız