Seminerlerimiz - AsitaneVakfı

Faaliyetler
Asitane Vakfında TUĞBA ZAHİDE KOR 14 şubat 2018 tarihinde İsrailoğullarının Tarihi ve Din Anlayışı konulu seminer verdi.

TUĞBA ZAHİDE KOR kimdir?

TUĞBA ZAHİDE KOR
 Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde 2003’te lisansını, 2007’de yüksek lisansını Türkiye-Suriye ilişkileri üzerine yazdığı tezle tamamladı. Anlayış dergisinde yazar ve editör olarak çalıştı (2004-2010). Bilim ve Sanat Vakfı Küresel Araştırmalar Merkezinde koordinatör yardımcılığını yürüttü (2010-2014). Araştırma konuları arasında Ortadoğu, dinler ve mezhepler tarihi ile Türk dış politikası bulunuyor. Şu anda İngilizce ve Arapça basından makale tercüme ediyor. Yayınlanmış kitapları şunlardır: Ortadoğu Konuşmaları: Bölgesel ve Küresel Perspektiften “Arap Baharı” (Küre Yayınları), Küresel Vicdanın Dilinden Özgürlük Filosu: Yolcularla Söyleşiler (İHH Kitap), Witnesses of the Freedom Flotilla: Interviews with Passengers (İHH Kitap), Ortadoğu’nun Aynası Lübnan (İHH Kitap), Siyonizm Düşünden İşgal Gerçeğine Filistin (İHH Kitap) “Yahudi Kadının Modernleşme Tecrübesi ve İsrail Örneği” (Harf Harf Kadınlar, Küre Yay.)